Малки бързи картички

С тази статия започвам нов проект в стремежа си все повече хора да откриват красотата на направените ръчно картички и използването за това печати. Занимавам се с изработката на такива вече четири години. Изключително удоволствие е да видиш как различни творци вдъхват живот на картинка над която си се трудил дълго време. Ще се старая да ви предлагам идеи които вие да доразработите в своите си проекти и да създадете своите си шедьоври. Все пак желателно е да не се копират едно към едно… 😉 Аз вярвам, че всеки може да вложи поне частичка от себе си и да направи картичките си уникални.
Днес ще започна с “Малки, бързи картички”. Доста често ни се налага в последната секунда да се наложи да правим картичка, за подарък, приятел или просто така. Ето няколко идеи, като всяка е осъществима за около 10 минути. Използвала съм дистрес и тебеширени мастила, пудри за топъл ембосинг.
Печатите които използвам са фотополимерни. Прозрачни са, може с тях да се работи с всички видове мастила, но след пигментните и перманентните се изисква почистване със специален препарат (което си е препоръчително за всички печати 😉 ).  Добре е да се пазят от пряка слънчева светлина, защото тя ги поврежда. Хубавото е, че са евтини и може всяко изображение да се направи в необходимия ви за проекта размер.

p Това са използваните от мен печати. Отдавна не беше ми се случвало да си направя някой ей така за кеф, постоянно ме върти въртележката на клиентските интереси, предлагането на конкуренцията, предстоящите празници. В един момент усетих, че искам да си направя нещо ей така за мене си, ааа 😉 Двете рамки си ги бях направила отдавна на негативи и си стояха затрупани в кутията до машината, до като не ми изпаднаха в ръцете търсейки нещо друго… Ей тоя път просто зарязах всичко и си ги пуснах. 😉 Много ми харесват, надявам се и на вас. Обожавам цветя.
Фоновия печат с кръгчетата също ми е любим, правих го веднъж като ми “бяха потънали гемиите”, за мен това е един от най-добрите начини да си стъпя на краката. Другите фонови печати са поръчвани от клиенти и съм си оставила и за мен.

2  Като за начало започнах с основите. Направени са с фонови печати, като печата си го слагам на масата върху работната дъска с релефа нагоре. С потупвания нанасям мастилото, поставям картона отгоре и натискам с пръсти. Изсушавам с пистолета за горещ въздух. Обичам шарените основи и смесих по няколко цвята от дистрес мастилата.
На отделно картонче си отпечатах рамките с тебеширени мастила на Versa Magic. Отново минах с горещия въздух, защото исках да оцветя и с дистрес и щеше да се размаже.

41

Бързи и простички, но мисля ефектни. Разбира се това са само нахвърляни идеи, те могат да се доразвият с панделки, перлички и всякакви дивотийки родени от вашата фантазия.

3

Тези двамцата много си ги обичам. Загатнах цветове със сухи пастели, а и исках да изглежда като стара картинка.

А това е картичка правена за Картичкофуриите миналата година,  по същата логика е, но вложих малко повечко време за фоновете.

5

Първо си направих “дизайнерска хартия” в случая картонче, и след това си рязах необходимите парчета.

6

Основа ефектно може да си направите и ако след отпечатването фоновия печат го поръсите с пудра за топъл ембосинг и нагреете с горещия въздух. Може след това да си вкарате цветове с дистрес мастила. Украсата е от вашето въображение.

7

Надявам се да съм била полезна и най-вече да ви предизвикам да направите нещо новичко с вашите печати.
Използваните печати в картичките ми може да намерите на:

http://migito.com

Използвани печати:

Рамката

Друга рамка

Фонов печат с кръгове

Фонов печат точки

Печат на хлапета с люлка

Надписи

Очаквайте скоро още идеи.

5 thoughts on “Малки бързи картички

  1. За мен е чест да съм първата, която те поздравява! Аз съм за българското и дизайна! Също така съм фен на работата ти! Желая ти много вдъхновение и нови идеи, и повече изълнени мои хрумки!

  2. Миги, чудесно начало на един проект с голям потенциал. Аз като човек, влюбен в печатите много се радвам на всякакви идеи за използването им и на ревюта на нови твои неща. Рамките са страхотни и ми изглеждат многофункционални.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *